Video’s

Studievereniging van de opleiding Medische Hulpverlening aan de HAN

Video’s

Juf Danielle (Youtube):

Juf Danielle is een levensredder als het gaat om studeren voor lastige tentamens. Ze is docent en is vanuit eigen initiatief gestart met informatieve video’s. Danielle legt de lastigste onderwerpen ontzettend overzichtelijk en duidelijk uit door middel van spraak en animatie. Ze behandeld erg veel thema’s, dus neem snel een kijkje. 
https://www.youtube.com/JufDanielle/

NGbiologie (Youtube):

Uitleg over HAVO en VWO biologie (schoolexamen)stof in handige filmpjes. Bijvoorbeeld over celdeling, celstofwisseling, homeostase en nog veel meer over de bouw en werking van het menselijk lichaam.  
https://www.youtube.com/user/NGbiologie

Handige links

Bioplek:

Op bioplek staan veel onderwerpen gerelateerd aan biologie uitgelegd. Het kan je helpen bij veel verschillende onderwerpen, dus neem zeker een kijkje.
https://www.bioplek.org/site/zoeken.html

NHG (Het Nederlands Huisartsen Genootschap):

Op de website van NHG zijn veel richtlijnen te vinden voor de diagnostiek en behandeling van veel aandoeningen die in de huisartsenpraktijk voorkomen, die voor onze beroepspraktijk ook erg relevant zijn.
https://www.nhg.org/richtlijnen-praktijk

ECGpedia:

Op de website van ECGpedia wordt ontzettend veel ECG theorie aangeboden. Ook kan je een korte cursus doen en worden verschillende casussen behandeld. Een echte aanrader voor verduidelijking, maar ook voor verdieping.
https://nl.ecgpedia.org/wiki/Hoofdpagina

Kinderneurologie:

Op Kinderneurologie wordt uitgebreid uitleg gegeven over de neurologische ontwikkeling en aandoeningen in de neurologie. Deze zijn zowel toepasbaar op kinderen als op volwassenen. Erg nuttig voor tijdens het neurologie blok. 
http://kinderneurologie.eu

24baby: 

Op 24baby staat versimpelde uitleg over de zwangerschap, hormonen tijdens de zwangerschap, bevallingen en de ontwikkeling van het kind in de vroege stadia. 

https://www.24baby.nl

Farmacotherapeutisch Kompas (FK) (website en app):

Alle soorten medicatie die je maar kunt verzinnen en meer. In FK vind je de werking, dosering, indicaties, bijwerkingen etc. over alle medicijnen waar je over gaat leren en meer. Het handigste is om de app op je telefoon te downloaden (altijd binnen handbereik), maar de website is ook erg fijn in gebruik. 
https://www.farmacotherapeutischkompas.nl

Het acute boekje: 

Op de website van het acute boekje vind je allerlei richtlijnen met betrekking tot de diagnostiek en behandeling van aandoeningen op het gebied van de interne geneeskunde.
https://www.hetacuteboekje.nl

Anatomie Online

Op Anatomie Online is het mogelijk om van verschillende onderwerpen in de anatomie te oefenen. Je ziet een animatie waarbij je termen in Latijn of Nederlands moet koppelen.
https://www.anatomie-online.nl/

Literatuur

Te gebruiken als naslagwerk voor tweedejaars:

Frölich, Y. e.a. (2017) Algemene Chirurgie, serie Operatieve Zorg en Technieken, Bohn Stafleu van Loghum, 6e druk. ISBN 9789036811361.

Compendium geneeskunde winterboek

https://compendiumgeneeskunde.nl/wp-content/uploads/Winterboek_A5_V01_MR_3-1.pdf?utm_source=ActiveCampaign&utm_medium=email&utm_content=Hierbij+het+winterboek+van+Compendium+Geneeskunde&utm_campaign=Hierbij+je+winterboek

Pulmonale hypertensie

https://eur01.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fadembenemendeverhalen.nl%2F&data=04%7C01%7Cpatricia.ninaber%40han.nl%7C292b104c88bd4130f09608d8b0805e34%7C5d73e7b7b3e14d00b303056140b2a3b4%7C0%7C0%7C637453412679916668%7CUnknown%7CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C1000&sdata=8sNkszsNc1eI4WsMOck14aw7vbvc9rAhglSUL56muFM%3D&reserved=0

Symptomen en herkennen van een hartinfarct

https://www. https://www.cantpauseaheart.org/