Hoe is het studentenleven?

Het studentenleven bevalt goed! Het ligt er natuurlijk aan hoe je het zelf invult. Dat ik op kamers woon, speelt ook mee. Ik ga regelmatig uit of andere leuke dingen doen met vrienden van de studie en dat is heel gezellig.
Eerstejaarsstudent, vooropleiding HAVO

Fantastisch! We hebben een hele gezellige studievereniging, Aventum. In het eerste jaar zat ik in de activiteitencommissie waardoor ik veel mensen uit andere jaarlagen heb leren kennen en al snel mijn vrienden had gevonden. Afgelopen jaar heb ik gesolliciteerd als bestuurslid en inmiddels ben ik al sinds september penningmeester van de vereniging. Dit voegt heel veel toe aan mijn studentenleven. Ik heb heel veel nieuwe mensen leren kennen en doe ik hele gave dingen. Bijna alle studenten van de BMH zijn lid van de studievereniging, maar niet iedereen is actief lid. Het is wel leuk om te zien dat veel studenten aanwezig zijn op activiteiten of borrels waardoor iedereen elkaar leert kennen! Kleine kanttekening; een studievereniging is heel anders dan een studentenvereniging. Wij organiseren ook educatieve activiteiten met betrekking tot de werkvelden, bieden bijles aan en regelen korting bij het bestellen van boeken.
Tweedejaarsstudent, vooropleiding VWO

Het studentenleven bevalt mij erg goed. Met name de vrijheid is hetgeen dat ik fijn vind. Je leert veel nieuwe mensen kennen en je bouwt een breed sociaal netwerk op. Ook leer je hoe het is om voor jezelf te zorgen en leer je jezelf wel echt kennen. Daarnaast ga je een hele leuk tijd tegemoet wat betreft feestjes en andere sociale dingen.
Tweedejaarsstudent, vooropleiding MBO verpleegkunde niveau 4