Vanuit welke belangstelling heb je voor de studie Medische Hulpverlening gekozen?

Ik heb altijd al een beroep in de gezondheidszorg willen doen. Ik heb hierbij natuurlijk gekeken naar verpleegkunde, maar dit was het net niet wat ik zocht. Vervolgens ben ik naar de open dag geweest van Bachelor Medische Hulpverlening op de HAN. Hier heb ik kennis gemaakt met de opleiding, docenten en studenten. Hierdoor wist ik beter wat er van mij verwacht werd tijdens deze opleiding. Ik vind het erg interessant dat er verschillende uitstroomprofielen zijn en dat ik mij hier nu steeds meer in ga verdiepen. In het begin sprak de acute hulpverlening mij heel erg aan maar tijdens de opleiding leer ik ook meer de andere uitstroomprofielen kennen die mij nu ook interessant lijken.
Eerstejaarsstudent, vooropleiding HAVO

Ik was altijd al geïnteresseerd in het menselijk lichaam en de werking daarvan. Op de middelbare school was biologie dan ook mijn favoriete vak. Ik wist daardoor al snel dat ik iets in de zorg wilde doen. Ik heb zelf VWO gedaan en had altijd de gedachte dat ik geneeskunde of gezondheidswetenschappen wilde studeren. Toen ik echter naar de open dagen ging op de universiteit vond ik steeds 1 aspect niet leuk aan de opleidingen; je bent niet volledig met de patiënt en de praktijk eromheen bezig. Toen ben ik gaan kijken naar de HBO studie verpleegkunde. Dat kwam al veel meer in de buurt van wat ik wilde gaan doen, alleen miste ik een stukje uitdaging. Een vriendin tipte mij over de opleiding Medische Hulpverlening en na de open dag was ik verkocht. Het denken in ‘symptomen – diagnoses – behandelplannen’ sprak mij enorm aan.
Tweedejaarsstudent, vooropleiding VWO

Ik wilde graag de spoed kant op. Ik had natuurlijk al 4 jaar MBO-V gedaan en had al een aardig beeld gevormd welke kant ik op wilde in de zorg. Omdat de opleiding Medische Hulpverlening hier erg goed op aansluit, heb ik hiervoor gekozen.
Tweedejaarsstudent, vooropleiding MBO verpleegkunde niveau 4