Wat vind je leuk aan de studie? Wat vind je minder leuk aan de studie?

De lesstof zelf vind ik heel interessant omdat er veel dieper wordt ingegaan op dingen dan bij bijvoorbeeld een biologieles. Daardoor kom ik uiteindelijk wel veel te weten. Ook heeft onze opleiding een eigen studievereniging S.V. Aventum. Hier zijn regelmatig activiteiten, die sociaal en educatief kunnen zijn. Zo zijn er soms masterclasses die erg leerzaam zijn. Ook zijn er elke maand gezellige borrels die de sfeer rondom de studie een stuk leuker maken.
Het minder leuke aan de studie vind ik de tussenuren. Ik heb vaak tussen de lessen door veel tussenuren terwijl ik dan liever doorga met de les. Ik vind dat er over het algemeen weinig minpunten zijn.
Eerstejaarsstudent, vooropleiding HAVO

Praktijklessen waarin je handelingen zoals bloedprikken of katheteriseren leert, vind ik heel interessant. Hierin leer je ook veel van medestudenten die bijvoorbeeld al afgestudeerd MBO verpleegkundige zijn en veel ervaring hebben in de praktijk.
Ook vind ik lessen met simulatiepatiënten heel leuk, waarin je bijvoorbeeld anamneses leert afleggen of slechtnieuwsgesprekken leert voeren.
Helaas is bij deze opleiding het aantal stageplaatsen nog beperkt. Dat kan het lastig maken om een voorstelling te maken van het beloop van je studie. Gelukkig neemt die beperking met de jaren af en komen er ook steeds meer stageplaatsen bij!
Tweedejaarsstudent, vooropleiding VWO

Het leukste is wanneer je praktisch bezig gaat. Als je wat verder in het eerste jaar bent, ga je met casussen aan de gang en leer je hoe het is om de ABCDE te doen en een anamnese afnemen. Je gaat echt met acteurs een gesprek aan om een diagnose te stellen. Ik het begin is dit lastig, spannend en gaat dit ook niet altijd even goed. Je gaat het steeds vaker doen en je merkt dat het je iedere keer wat beter afgaat. Dit geeft je toch iedere keer weer een voldaan gevoel en je krijgt er meer plezier in.
Wat de studie ook erg leuk maakt is de studievereniging Aventum. Het is een betrokken vereniging die leuke activiteiten organiseert. Mede hierdoor leer je veel mensen van de opleiding kennen en raak je ook bevriend met mensen van een ander leerjaar. Je bouwt meerdere sociale contacten op en ze zorgen voor een hele open sfeer binnen de opleiding.
Voor mezelf vond ik de praktijk lessen in het begin van eerste jaar wat minder leuk. Vooral in het begin leer je vaardigheden die onderdeel zijn van de basiszorg. Omdat ik MBO-V heb gedaan, had ik veel vaardigheden al onder de knie. Die lessen zijn dan wat minder interessant maar herhaling kan geen kwaad.
Tweedejaarsstudent, vooropleiding MBO verpleegkunde niveau 4